joi, 5 iunie 2008

Cine are dreptul să afirme că există Dumnezeu?

Nimeni!

Cine are dreptul să susţină că înfăptuieşte spusele Domnului?

Nimeni!

Cine are dreptul să te înveţe despre Dumnezeu?

Nimeni!

Dacă ţi-e frică de moarte şi asculti sfaturile preoţilor, pastorilor, etc şi mergi pe drumul spre salvare, oare Dumnezeu te iubeşte? Oare te poţi minţi pe tine, că faci asta din dragoste pentru Dumnezeu şi nu admiţi că te te iubeşti cel mai mult pe tine şi eşti înfricoşat că te-ai putea pierde?

Da, în timp o să reuşeşti să te minţi chiar şi pe tine, dar o să încerci mereu să induci aceleaşi convingeri în toţi cei pe care îi întâlneşti, doar pentru ai face părtaşi la aceeaşi ipocrizie şi a-ţi întări astfel noile tale convingeri.

Deci, cine a avut dreptul de a scrie biblia? Cei suficient de îndoctrinaţi o să răspundeţi: "Biblia e doar transcrisă de oamenii cărora Dumnezeu le-a insuflat adevărul!" Atunci să cred că Dumnezeu a creat femeia doar pentru ai găsi omului un animal de companie destul de inteligent?


18. Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el".
19. Şi Domnul Dumnezeu, Care făcuse din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului, le-a adus la Adam, ca să vadă cum le va numi; aşa ca toate fiinţele vii să se numească precum le va numi Adam.
20. Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui.
21. Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne.
22. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.
23. Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.
24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup.

Sunt dezgustat de orice bărbat cu înclinaţii misogine, dar idea că Dumnezeu este un misogin îmi repugnă cu desăvârşire.

Biblia ne învaţă lucruri frumoase şi cu siguranţă e cea mai bună viziune pe care creştinii au avut-o până acum asupra lui Dumnezeu, dar felul în care ea naşte "credincioşi" sau aşa zişii "oamenii cu frică de Dumnezeu" îmi pare a fi greşit. Nu vreau să mai ascult nici o părere despre Dumnezeu de la nici un om, fie ea rostită sau scrisă! Pe Dumnezeu nu pot să-l găsesc doar singur, şi dacă mă las hărţuit de oameni nu o să găsesc niciodată acest drum. Iar când o să mor nu mă interesează dacă o să mai exist sau nu. Singurul lucru care contează pentru mine acum e cum îmi trăiesc această viaţă, şi cum găsesc drumul spre Dumnezeu, departe de gloata înfricoşată de moarte.

Iar pentru cei care vor ţine să-mi aducă aminte că pe acest drum nu voi sfârşi prin nefiinţă ci într-un cazan cu smoala veşnic fierbinte, nu pot decât să îi înjur din suflet: "Duceţi-vă Dracului!".

5 comentarii:

  1. Din pacate, un cazan cu smoala vesnic fierbinte violeaza direct legile termodinamicii.

    RăspundețiȘtergere
  2. You've got a point there, Nightwind :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca ai dreptate dar parerea ta e okay ;)

    Faza: dupa o polemica de 10 minute cu un "preot" a recunoscut ca "frica de Dumnezeu" nu inseamna sa te c**i pe tine ca x si y, ci inseamna respect, admiratie etc. ca asta insemna in limba veche

    La care a urmat bineinteles intrebarea mea: si atuncea de ce mama masii nu actualizatzi textul? ... inca astept raspunsul ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. 100% de acord Anonim, cuvântul frică nu ar trebui asociat cu Dumnezeu. Şi dacă îl traducem cu respect, acesta ar trebui să aibă originea în admiraţia pentru o entitate mai bună, mai corectă, mai înţeleaptă, mai puternică decât noi şi nu din frică pentru această entitate. Merci pentru intervenţia ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea de frica fata de Dumnezeu era fundamentala pentru Vechiul Testament.Este vorba de spirala evolutiei spirituale,asa ca primul prima treapta era normal sa fie 'frica',ca mai apoi sa fie urmata de 'esenta' si sa se puna accent pe ceea ce conteaza,si anume iubirea.Ma intreb cum poti imblanzi un animal altcumva decat prin frica?Partea buna a situatie e ca multe 'animale' inca mai traiesc prin frica,ceea ce bine.Ma intreb ce s-ar intampla daca aceste 'animale' s-ar elibera de 'lantul' Vechiului Testament si s-ar avanta in libertatea Noului Testament...genocid

    RăspundețiȘtergere