luni, 25 mai 2009

Festival muzică veche la Cluj 2009


Într-o clădire ce pare să fi fost biserică evreiască, s-a improvizat o sală de spectacol. Probabil nu fără motiv îi spune Sala Tranzit, căci nu e terminată. Atmosfera lejeră, cu iz de folc te îmbie să iei loc pe podea după ce puţinele scaune sunt ocupate. Pereţii nezugrăviţi şi scena improvizată te duc cu gândul la un spectacol organizat în timp de război.

Aici a avut loc, pe seara zilei de 23 mai 2009, ultima reprezentaţie din cadrul Festivalului de Muzică Veche de la Cluj. Tema serii a fost muzica şi dansul din epoca lui Shakespeare. Ansamblul "Flauto dolce" şi "Passeggio" au reuşit să pună în şcenă, chiar şi în lipsa unui decor adecvat, un spectacol de teatru dansat ce m-a uimit în primul rând prin expresivitate.






Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    Am observat cu placere aceste impresii pe blogul Dv la scurt timp dupa spectacol.
    In numele ansamblului Passeggio vreau sa va multumesc (cu intarziere) ca ati fost acolo si ca ati scris "ce ati simtit".
    Fotografiile Dv. sunt foarte frumoase. Din pacate noi nu avem altele dn timpul spectacolului. S-a incercat o inregistrare video, dar din cauza luminii slabe nu a iesit prea bine.
    Indraznesc sa va adresez o rugaminte... ne-am bucura nespus de mult daca ne-ati trimite fotografiile facute de Dv. atunci (o adresa de e-mail avem pe site-ul nostru www.passeggio.ro).

    cu multumiri,
    ana-maria

    RăspundețiȘtergere