miercuri, 18 februarie 2009

Concluziile unui an de meditaţie


25 de ani - o copilărie/adoleşcenţă cam lungă... dar abia de un an sunt conştient că trăiesc. În aceast an am meditat la: mine (stimulii sentimentelor mele), universul exterior (oameni, materia şi legile fizice, timp), scopul meu în acest univers ţinând seama de faptul că existenţa mea este finită.

Concluzii:
  • sunt un idealist (suna naspa în ziua de azi, dar asta sunt).
  • sunt comod, prea comod uneori.
  • nu am destulă încredere în mine (aici nu vă lăsaţi păcăliţi căci e o caracteristică în schimbare).
  • unicul scop al vieţii mele, iar acesta este inconştient, este căutarea "fericirii" - de la nevoile fiziologice, plăcere fizică, până la cele mai rafinate plăceri psihice, cum ar fi bucuria de a ajuta o altă persoană. Am ajuns la concluzia că oricât de mare ar fi sacrificiul făcut pentru o persoană, fie el chiar suprem, îl fac pentru că asta aduce în universul meu fericire. Acest scop inconştient mi se pare a fi prima lege a fiinţelor.
  • fericirea supremă pentru mine: să ajuţi o altă persoană (varianta completă: acea persoană îţi şi mulţumeşte). Un exemplu particular e iubirea.
  • un alt motiv de fericire, poate tot atât de important şi pe care îl pot avea tot timpul la îndemână, chiar singur de-aş fi, e să mă pot iubi pe mine - adică să fac mereu ceea ce consider că este corect, indiferent de cât de greu este. Am descoperit de scurtă vreme: dacă nu îţi ţii coloana vertebrală într-o poziţie dreaptă, mai devreme sau mai târziu, doare.
  • cea mai profundă tristeţe îmi e provocată de dezamăgirea de sine.
Acestea sunt concluziile primului an de meditaţie asupra vieţi mele.

Iar acum pentru cei cu orientări kinky, care au avut răbdare să citească până aici, dedic următorul paragraf.

- Bine, bine şi cu sexul cum rămâne? E cel mai la modă cuvânt, cu cea mai adâncă înrădăcinare în subconştient, iar tu, în primul tău an de aşa zisă încolţire a maturitătii, nu vorbeşti nimic despre asta?
- Hm, da... nici nu m-am gândit la asta. Glumesc! :)) Multă lume îl consideră cea mai la îndemână fericire, poate chiar cea supremă, dacă nu stau să gândească mult. Totusi, prefer varianta pe care unii o numesc dragoste şi care pe lângă plăcerea fizică, te împlineşte prin fericirea emanată de persoana cu care o împărtăşeşti. Sexul fără sentiment nu e nimic mai mult decât o masturbare cu mai multă transpiraţie, care după ce s-a consumat îţi lasă doar frustrarea de a fi nevoit să te mulţumeşti cu o jumătate de pătură până dimineaţă.
- Şi totusi ne place să glumim şi să ne mândrim cu acest cuvânt în vocabularul nostru, aşa că pentru deliciul ascuns al fiecăruia din voi (şi al meu în primul rând), o să-l mai pronunţ încă o dată: SEX.

3 comentarii:

  1. frumos:) frumoase concluzii dupa un an de meditatie...m-am uitat aiurea printre bloguri p-aici si am dat de al tau...si cum "spune ce simti" s-a conectat cu-n stimul din mintea mea, a iesit si commentariul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Citindu-ţi câteva articole de pe blog, am ramas uimit să constat că mai există oameni preocupaţi de ceea ce simt.

    ...oameni care îşi pun întrebarea de ce sunt ceea ce sunt.

    ...oameni care nu concep să fie altfel decât sinceri cu cei din jur şi mai ales cu ei însuşi.

    ...oameni pe care îi frământă viaţa nu doar trăiesc.

    Imaginea pe care vrem să ne-o creem pentru ceilalţi ne opreşte uneori să fim în totalitate sinceri chiar faţă de noi. Mi-ar place să simt asta despre mine cât mai puţin.

    Merci pt comment ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place cum scrii... ai un anumite vibe, pe care-l simt bun:) si asta e important:)
    sunt putini oameni, din pacate, care mai aleg sa faca...sau nu, sa fie ceea ce sunt.
    sunt multi cei care cred despre ei ca sunt cineva, si ei sunt de fapt, doar imagini despre ei, in care culmea, ei chiar cred, ei chiar vand asta. multi oameni sunt doar produse:) eu sper, ca macar despre mine, despre tine, si putini altii...sa cred ca daca nu suntem macar cineva, nu incetam nicio clipa sa ne indreptam spre asta. nu ai pentru ce:)

    RăspundețiȘtergere