miercuri, 30 aprilie 2008

Love

O să fie un articol scurt şi probabil cu greşeli de ortografie, dar simt ca trebuie sa-l scriu acum. Colegii de la servici o sa observe probabil că am ochii putin roşii, dar o să mă ţin tare.

Sunt convins că oricine cunoaste cuvântul din titlu, o să se gândească la un baiat şi o fată, de vârste apropiate, pe care îi vezi aproape tot timpul îmbrăţişaţi, sărutându-se sau de mână cel puţin. Da e forma cea mai vizibilă. Totuşi pentru ceea ce vreau eu să spun ar fi mai potrivit "appreciate".

Pe câţi oameni din viaţa dumneavoastră nu puteţi să-i apreciaţi pentru nimic? La câţi oameni nu gasiţi nici o parte bună? Eu recunosc, pentru mine există o persoană.... la care sunt destul de încăpăţânat sa nu găsesc nimic bun, deşi sunt sigur că există.

De câte ori atunci când persoanele din viaţa noastră manifestă părţi care nu le apreciem deloc, ne gândim la parţile lor bune? Nu cred că există persoană care să aibă doar părţi bune. Probabil aceasta ar fi fost adevarat si pentru Isus, dacă nu l-am fi cunoscut doar din cărţi.

O să ai prieteni dacă pe cei din jur îi consideri mai prejos de tine, şi îi folosesţi doar ca să te simţi mai presus? O să te placă, chiar şi o persoană de sex opus pe care o atragi fizic, dacă simte că nu o apreciezi? O să te placi tu pe tine dacă nu iubeşti pe nimeni şi ştii că nimeni nu te iubeşte?

Nu ştiu dacă o să devin vreodată religios, se zice că multora li se întâmplă mai ales spre bătrâneţe, dar un lucru nu înţeleg: de ce nu ne place să iubim, să apreciem? Dacă ar fi să existe aşa numitul "drac", eu zic că ar descrie un singur cuvânt: orgoliu. Dacă nu ar exista orgoliu ce rău ar mai exista între oameni?

Ştiu că v-am rugat şi în articolele precedente să îmi spuneţi părerile voastre, dar acesta chiar că nu are valoare fără ele. Aşa că rog pe toţi cei care au o vorbă de spus să o facă.

4 comentarii:

  1. Dragă Mihai, văd ca ai intrat in lumea blog-urilor. Am citit tot ce ai postat şi scrii frumos.
    Vreau să fac două comentarii la acest articol
    1) Toţi tânjim ca şi nişte asfixiaţi după dragostea şi afecţiunea celorlalţi, dar după cum scrii şi tu nu ştim să îi iubim pe alţii;
    2) şi un citat care mie îmi place:
    "Căutaţi fericirea în sufletele voastre. Nu o căutaţi în afara voastră. Să nu aşteptaţi fericirea să vină din altă parte, decât dinlăuntrul vostru, din sufletul vostru, unde sălăşluieşte Domnul Iubirii, Hristos. Dacă veţi aştepta fericirea din afara voastră, veţi trăi decepţii peste decepţii şi niciodată nu o veţi atinge". Valeriu Gafencu

    Şi după cum spui tu "spor şi umor" !

    Radu D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Radu, ai dreptate, sa crezi in El, te transforma intr-o fantana de fericire, din care pot bea si altii mai apoi. Ma bucur din suflet pentru tine. Merci ca ma citesti, Mihai :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit Mihai si mi-a placut, si e foarte buna intrebarea asta cu: daca n-ar mai exista orgoliu ce rau ar mai fi? Eu sunt de acord, cred ca fara orgoliu am fi mai buni unii cu ceilalti, dar din pacate el exista, si pentru unii e o forma de supravietuire. Sper sa avem odata o discutie despre existenta chestiilor "rele" pe pamantu asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ...da, mi-ar place. Discutiile cu tine au avut intotdeuna o influenta creatoare asupra mea. merci

    RăspundețiȘtergere